NYT om Fibernet i Digterparken

Repræsentanter for bestyrelsen var 10. januar 2018 til møde med Ballerup kommune angående muligheder for fibernet i Digterparken. Kommunen skitserede to mulige løsninger. Fælles for begge løsninger er, at kommunen tilbyder “samgravning”, hvilket reducerer omkostningerne til etablering af fibernettet betragteligt.

Løsning 1: Leverandørejet fibernet
Leverandøren/leverandørerne ejer fibernettet, og man køber abonnement hos dem. Prisen for tilslutning/abonnement er ikke kendt, men det kunne fx være priser som hos Giganet og Dansk Net, der kan blive tale om.

Med den store interesse for fibernet som grundejerne har vist, vurderer kommunen det som sandsynligt, at der vil være udbydere som vil byde ind på opgaven. Kommunen har allerede inviteret de mulige kendte leverandører til at deltage i “samgravning”. Indtil nu er der kun modtaget svar fra YouSee, som ikke ønsker at investere i fibernet i Digterparken.

Løsning 2: Foreningsejet fibernet
Grundejerforeningen eller en selvstændig fibernet-forening investerer i fibernettet. Løsningen betyder, at foreningen ejer fibernettet og dermed selv bestemmer tilkobling til fibernettet uden for foreningens område.
Prisen for etablering af foreningsejet fiber er ukendt, men kommunen vil være behjælpelig med kontakt til entreprenør for et tilbud på etablering. Omkostninger til tilkobling, drift og administration af fibernettet kendes ikke. Kommunen har allerede foreslået møde med den entreprenør der skal forestå gravning til vejbelysningen. Mødetidspunkt er foreslået til tirsdag d. 16. januar kl. 16 ved Skovvejens Skole Øst (Egebjergskolen).

Grundejerforeningen kan som følge af vedtægternes bestemmelser om “fællesanliggender” ikke påtage sig opgaven med investering i og drift af eget fibernet og den eneste farbare vej i forhold løsning 2 er derfor, at der oprettes en selvstændig fibernet-forening.

Bestyrelsen opfordrer derfor til, at nogle af de mange grundejere, som har vist interesse i fibernet, danner en arbejdsgruppe, der undersøger mulighederne i forslag 2 og afklarer om der kan etableres en fibernetforening i Digterparkens område. Gruppen skal arbejde hurtigt, da kommunen skal i gang med gravearbejdet i vores område senest primo april 2018. Bestyrelsen vil bistå arbejdsgruppen i det omfang det er muligt.

Hvis du er interesseret i at lægge en god og hurtig portion arbejde i sådan en arbejdsgruppe, beder vi dig melde tilbage til Ane Bøgh Poulsen hurtigst muligt og gerne senest mandag d. 15. januar 2018 på mail ap@digterparken.dk. Så kontakter Ane dig direkte med mere information om næste skridt.

Venlig hilsen
Bestyrelsen